Referenties Es

Ik heb Es leren kennen als een warm, empatisch en vooral authentiek iemand. Ze heeft de gave door op een discrete manier je veel dieper te doen nadenken over jezelf. De gesprekken met haar zijn intens omdat ze je door gerichte vraagstellingen (bege)leidt naar een diepgaande zelfanalyse. De insteek is dat ze je echt wil verder helpen! Het is als het ware dat ze in jouw plaats kan treden en dat ze je gevoelens, gedachten en emoties overneemt. Daardoor straalt ze een grote betrokkenheid uit en dat geeft een warm gevoel om met iemand te communiceren die je begrijpt. Top!

Johan

 

Es en ik zijn al van kindsbeen af vriendinnen, maar de laatste jaren zijn we echt soulmates geworden.

Ze heeft zelf een hele weg afgelegd op zoek naar de ‘zin’ van het leven; de essentie van zichzelf;  op zoek naar balans en verbondenheid met zichzelf, met anderen en met het leven zelf.

Ze heeft me mee op sleeptouw genomen tijdens mijn eigen zoektocht en ik was best een hoopje ellende en een hardnekkige noot om te kraken.  Vandaag kan ik zeggen dat mijn leven in balans is. Ik surf mee op de golven van het leven en als er al eens een woelige golf verschijnt, dan heb ik de tools om weer in balans te komen. Dit prachtig geschenk mocht ik van haar ontvangen. Dank je wel!

Wat haar zo speciaal maakt voor mij is de warme liefdevolle energie waarmee ze in het leven staat; inspirerend, spiritueel, nieuwsgierig naar het leven, steeds groeiend, maar vooral met een open hart om te leren, te leven, te helen. Dit geeft ze dan ook door in haar coaching. Ze heeft de gave samen met je te zoeken naar de essentie van je zijn, in alle sereniteit, waar nodig ook doortastend maar altijd met uiterste integriteit.

Dit met zulk een prachtige levensenergie en echtheid.
Ik ben echt enorm blij haar als vriendin – soulmate – coach in mijn leven te hebben!

Els

 

Ik ben met Es in contact gekomen in een turbulente tijd van ziekte en verstoringen in de familie.
Ik ervaarde geen vaste grond meer onder mijn voeten en was daarbij te emotioneel aanwezig! Ik was aan het overleven in plaats van te leven. Ik was broos, dolend en kwetsbaar.

De therapie bij Es heeft me geleerd hoe ik mijn kwetsbaarheid mag tonen, om mijn eigen wortels te vinden en hoe ik kan afdalen in mijzelf zodat ik milder mag zijn voor mezelf!

Ik heb haar leren kennen als een geduldige, warme, humoristische, eerlijke en vooral invoelende vrouw. Zij is de eerste persoon geweest die ik heb durven vertrouwen en dat vertrouwen heeft ze in al die tijd nooit beschaamd! Zij is oprecht en gaat niets uit de weg. Ze heeft een diversiteit aan therapievormen en dankzij haar heldere visie, haar goedgeaardheid en haar doortastendheid laat zij elke cliënt een uniek traject volgen waarbij de cliënt centraal staat.

Door de juiste vragen of opmerkingen werd ik zelf aan het denken gezet. Ik heb geleerd dichtbij mezelf en bij mijn gevoelens te komen. Es gelooft in de kracht van haar cliënten. Ze kijkt naar de mens die tegenover haar zit en wat die mens nodig heeft.

Es heb ik in mijn proces als waardevolle ondersteuning ervaren, zonder hierin te bepalend te zijn. Richting gevend, zonder sturend te zijn. Hierdoor werd het mijn eigen, persoonlijk proces. Zij was de richtingaanwijzer totdat ik het roer weer zelf kon overnemen. Ik heb geleerd weer van mezelf te houden, ik ben mezelf bewuster gaan worden van wie ik ben.

Door Es’ empathisch vemogen, meebeleven in mijn blokkades en confronterende stijl heeft ze me geholpen anders te staan in het leven. Ik heb een stevige basis opgebouwd, voor het hier en nu en voor in de toekomst!

Alexandra

 

Ik heb al 2 individuele balansen en een relatiebalans mogen meemaken en elke keer was ik verbaasd door de kracht maar ook de eenvoud van deze methodiek . Zowel op het bewuste als het onbewuste niveau is het zo verrijkend en leerrijk … Het is moeilijk in woorden uit te drukken, je moet het zelf meemaken en ervaren.

Es begeleidt dit met veel respect voor jou als persoon, het proces zelf en je voelt dat ze weet waar ze mee bezig is, wat een veilig en gerust gevoel geeft. Dank je wel Es!

Miek

 

“Es is een warme en dynamische vrouw die met haar beide voeten stevig op de grond en in de natuur staat. Daarnaast is zij een gedreven en enthousiaste coach die goed kan luisteren en meevoelen. Ze is oprecht geïnteresseerd in mensen, ze straalt vertrouwen uit en weet steeds als geen ander de vinger op de wonde te leggen als je ergens vastloopt of als je het soms zelf even niet meer weet. Ze houdt er niet van om rond de pot te draaien of in de marge te rommelen en zal steeds samen met haar cliënten doelgericht de oorzaak of de kern van een probleem aanpakken. Dat kan soms confronterend zijn, maar laat ook toe daadwerkelijk een blokkade of een probleem aan te pakken.

Was het Goethe die zei dat de twee grootste geschenken voor de mens ‘wortels en vleugels’ zijn? Wortels die ons herinneren waar we van komen en vleugels die ons tonen wat we kunnen worden of zijn. Deze metafoor typeert Es ten voeten uit. Niet alleen in haar leven, maar ook in haar werk als coach. Persoonlijke groei en ontwikkeling begint bij de wortels, bij een stevige en veilige houvast, bij je eigen persoonlijke DNA en je drijfveren. Zij vormen het startpunt om te groeien en je vleugels uit te slaan.”

Martine