Over Sus

Ik ben als François op de wereld gekomen, maar heb m’n hele leven me ‘Sus’ gevoeld en genoemd.

Niet dat dit zo speciaal is, maar in het dorp waar we nu al meer dan 30 jaar wonen wordt ‘Sus’ toevallig ook gebruikt door de vrouwen als troetelnaampje voor hun man.
Een prettig toeval !

Met opleidingen tot historicus, informaticus, organisatieadviseur en (project)manager heb ik een heel diverse en (leer)rijke loopbaan doorlopen.
Gestart als leerkracht in het onderwijs heb ik na 38 jaar m’n (zogenaamd) actieve loopbaan beëindigd als senior programma manager in de financiële sector.
Het belangrijkste van al deze carrière moves zijn de mensen waarmee ik heb kunnen en mogen samenwerken.

Resultaten boeken door en met mensen, samen je schouders zetten achter een gemeenschappelijk doel … zowel met jonge als oudere collega’s, in de rol van leider, coach en/of mentor.
Het heeft me gemaakt tot waar ik vandaag voor sta of naar streef : eenvoud, authenticiteit, energie & enthousiasme, open mind, liefdevol voor en luisterend naar de medemens, (belangeloos) helpen waar het kan.

Ik heb het geluk om op m’n rijpere leeftijd nog eens een carrière switch te maken … deze van masseur. Ik volgde hiervoor zowel de opleiding van ‘klassiek’ masseur als deze van ‘zorgmasseur’ (massagetechnieken specifiek gericht op het masseren van personen met een zorgprofiel zoals bv. kankerpatiënten).

Hoe komt je tot zo’n keuze vraagt iedereen zich af ?

Voor mij was het nochtans een gemakkelijke keuze, omwille van 3 redenen :

  • Ik werk graag met m’n handen. Fysiek bezig zijn houdt mezelf gezond.
  • Ik ben graag onder de mensen. Contact met mensen is voor mij heel belangrijk in wat ik doe. Iets kunnen betekenen voor iemand – hoe klein of weinig ook – geeft mij energie.
  • Na m’n werken kan ik echt (na)genieten van het resultaat. Ik neem en gun mezelf hiervoor ook de tijd.

In de job van masseur komen al deze elementen samen.
Met mijn massage hoop ik mensen te helpen om hun lichaam te (her)ontdekken, om zich bewust te worden van hun spanningen, om hen te helpen (opnieuw) te genieten van hun eigen lichaam.
Ik geef toe, het is wat ‘out of the box’ gedacht, maar voor mezelf is het de perfecte match met wat ik nog met m’n leven wil doen.