Over Linda

Linda Schreurs

Mijn zoektocht naar een nieuwe wending in mijn leven begon op het ogenblik dat ik mezelf verloor, dat ik niet meer wist wie ik nu eigenlijk was.  Als je mij 5 jaar geleden zou gezegd hebben dat ik in een situatie zou komen waarin ik volledig zou afhaken en zou wachten op mijn ontslag, zou ik jou uitgelachen hebben.   Ik?  Nooit.  Ik met mijn verantwoordelijkheidszin, mijn gedrevenheid en plichtsbewustzijn?  Nooit.  Tot dan toe altijd hard gewerkt, trouw aan mijn werkgever en collega’s, altijd op zoek naar hoe het beter kon, leergierig om mijn managementcapaciteiten te verbeteren.  En plots zat ik daar …  niet meer wetend hoe het verder moest, alleen dat het zo niet verder kon.

Een zeer pijnlijk proces, maar eentje waaruit ik enorm veel lessen geleerd heb.  De aanzet om te gaan zoeken naar mezelf en ook naar hoe het anders kan in bedrijven. De aanzet tot mijn carrièreswitch naar organisatie coach.

In eerste instantie begon ik aan mijn eigen helingsproces.  Hoe was het zover kunnen komen?  Hoe kon ik opnieuw in mijn kracht komen?  Welke lessen kon ik uit deze situatie leren?  Ik zat in weerstand, was uitgeput en zag geen uitweg meer …. Meelopen met de kudde en tegen mijn waarden in meewerken aan projecten waarvan noch de medewerkers, noch de klanten beter van werden?  Of weggaan? Weggaan uit de organisatie waar ik de fijnste job van mijn leven had ervaren?  Mijn financiële zekerheid opgeven?

Stilletjes aan zag ik in dat ik ben wie ik ben en alleen maar in harmonie met mezelf kan leven als ik mezelf en mijn waarden respecteer en apprecieer.

Alhoewel ik inzag dat ik zelf een belangrijk aandeel had in de situatie, was ik er eveneens van overtuigd dat er op menselijk en relationeel vlak heel wat fout gelopen was in de organisatie.  De manier waarop managers met mensen omgingen, mensen naar beneden haalden om zelf veilig in hun positie te kunnen blijven, bleef me achtervolgen.  Ik begreep dat het voor hen makkelijker was om medewerkers aan de kant te schuiven en monddood te maken dan conflicten op te lossen en in verbinding en communicatie te gaan, ….  Ik zag hoeveel stress en angst er in de organisatie was en hoeveel machtsmisbruik.

Tot mijn grote geluk heb ik auteurs, collega’s, coaches en trainers gevonden die mij overtuigd hebben dat het ook anders kan in families en bedrijven.  Ik volgde achtereenvolgens Inspirerend Coachen, Ander Leven, NLP, PSYCH-K, de LOVE Method.  En uiteindelijke begreep ik dat trouw blijven aan je eigen waarden, … leidt tot een gelukkig en zinvol leven.

Vanuit de opleiding tot organisatie-coach bij Philippe Bailleur, kreeg ik ook enkele proevertjes voor opstellingen mee.  Ik werd nieuwsgierig naar systemisch werk en schreef me in voor de jaaropleiding familie- en organisatieopstellingen bij Indra Torsten Preiss.  In eerste instantie wou ik vooral graag weten hoe organisatieopstellingen mij konden ondersteunen in mijn werk als organisatie coach.  Doorheen de opleiding heb ik echter mogen ervaren hoe impactvol dit werk kan zijn om individuen te stimuleren in hun persoonlijke groei.  Vanuit het bewustzijn dat we enorm veel meedragen vanuit ons familiesysteem en loyaliteit t.o.v. dat systeem, zie ik nu ook hoe belangrijk het is om bij organisatie coaching niet enkel te kijken naar de relaties tussen collega’s, of tussen baas – medewerker, of werkgever – werknemer, … maar eveneens naar de individuen en wat zij allemaal meebrengen vanuit hun familie.