Over Es

Esmeralda,

Terugkijkend op 55 jaren besef ik dat ik een hele weg heb afgelegd. Ik heb heel hard gewerkt in mijn leven, ten koste van mezelf en ten koste van mijn omgeving want ik wou iets realiseren, ik wou  iets neer zetten in de wereld! Ik had iets te bewijzen, dat was me alleszins geleerd, die overtuiging zat in mijn onderbewuste en daardoor heb ik mij het grootste deel van mijn leven  laten leiden maar vooral ook laten lijden! Over mijn grenzen gaan, migraine, fybromyalgie, het ene volgde het andere op en toch ging ik maar door. Uiteindelijk  besefte ik dat de emmer vol was en begon ik te zoeken naar oplossingen… Stap per stap kruisten de juiste mensen mijn pad: eerst kundalini yoga, wat ik trouwens nog altijd doe, daarna persoonlijke coaches en  massages, vervolgens trainingen zoals AnderLeven, Psych-K en de LOVE Method.  En beetje bij beetje veranderde mijn leven volledig. Hoera! ik leef! ik geniet! ik vertrouw! ik hou van mezelf!

Ik zag hoeveel andere mensen ook struggelden en realiseerde me dat alles te herleiden is naar onze diepe kern die liefde is…

Waar het echt om gaat is dat we ons gewaardeerd voelen voor wat we doen, want in de kern doen we allemaal ons best of willen we ons best doen.

Waar het echt om gaat is dat we vertrouwen voelen in onze relaties

Waar het echt om gaat, is dat we ons verbonden voelen. Verbonden met onszelf, de natuur en onze omgeving. In concreto is dat ons gezin, ons familie en ons werk, ons vrienden,. ..

Waar het echt om gaat is dat we liefde ontvangen en mogen geven.

En als we dit niet ervaren, treden er allerlei mechanismen in werking die ons doen stranden met een negatief zelfbeeld, een minderwaardigheidscomplex ,verwijten aan onszelf, schuldgevoelens, wrok, haat en noem maar op. Dat leidt vervolgens tot allerlei lichamelijke klachten die we denken eerst te moeten aanpakken want we zijn ons niet bewust van onze onderliggende diep menselijke behoeften.

Zo ben ik gestart, samen met enkele anderen, aan deze praktijk en  hoop ik jou te mogen begeleiden op je weg naar zelfrealisatie. Maar mijn droom gaat verder dan dit…bij de kern van jezelf aankomen is echt heel mooi maar daar stopt het niet…vanuit je geopend hart kan je onuitputtelijk geven en ontvangen, een wisselwerking die nooit stopt, die universeel is…met een open hart kan je je verbinden met iedereen…dit uitstralen en ervaren samen met vele anderen wordt ons levensdoel… een plaats creëren waar vrede is!